Groepsactiviteiten - Vakantie voor kinderen

Elk kind wil graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Ook zieke kinderen. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een kamp voor kinderen van 6 tot 17 jaar met kanker.

Een weekje ravotten met leeftijdsgenoten, eens ongestoord praten met iemand die hetzelfde meemaakt, artsen en verpleegkundigen eens buiten de ziekenhuissfeer ontmoeten: voor de kinderen is het kamp een onvergetelijke ervaring.
En ook voor de ouders kan het een welkome adempauze betekenen. Monitoren begeleiden de kinderen, verpleegkundigen en artsen waken erover dat inspuitingen, infusen enz. op kamp gewoon kunnen doorgaan. Het kinderkamp vindt ieder jaar plaats in juli. Kom op tegen Kanker draagt alle kosten. De inschrijvingen lopen via het kinderoncologisch centrum van het ziekenhuis waar het kind behandeld wordt.
Neem een kijkje op de website van het vakantiekamp.

Het boek 'Jong! (en ziek), tieners over hun leven met kanker' werd geschreven door drie monitoren die jarenlang meegingen met het kinderkamp.
Lees er hier meer over.

Meer info over andere initiatieven voor kinderen met kanker: Allesoverkanker.be

In juli 2016 kwam het één-programma "1000 zonnen" filmen op het kamp. Bekijk hieronder de vijf mooie reportages die daaruit voortkwamen:

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Help mee

Doe een gift!