Individuele steun - Kankerfonds

Er zijn nog altijd kankerpatiënten die tussen de mazen van het net vallen en voor wie de ziektekosten bijzonder problematisch zijn. Het Kankerfonds van Kom op tegen Kanker kan een eenmalige steun toekennen, op basis van criteria als gezinsinkomen, andere tussenkomsten, verhouding tussen minimale medische oplegkosten en inkomen.

 

  • De patiënt kan de steun niet zelf aanvragen. Alleen sociale diensten van ziekenhuis, mutualiteit, OCMW, CAW, Sociaal Huis, diensten voor gezinszorg, palliatieve diensten en wijkgezondheidscentra, kunnen aanvragen.
  • Hulpverleners, zoals sociaal werkers, kunnen een aanvraag indienen op het kankerfonds.be (enkel toegankelijk met een wachtwoord). Voor vragen over de toegang tot deze website en andere vragen kunt u terecht bij de helpdesk van het Kankerfonds: tel. 078 15 07 02 of mail kankerfonds@komoptegenkanker.be.
  • Komt u in aanmerking voor financiële steun van het Kankerfonds? Bekijk de voorwaarden om steun te krijgen in 2018-2019:  beknopte versie (pdf) - gedetailleerde versie (pdf)
     
  • Klik hier voor andere sociale maatregelen en voordelen.

Help mee

Doe een gift!