Nieuws

De prijzen van nieuwe geneesmiddelen en behandelingen swingen de pan uit. De terugbetaling ervan zet het budget van de ziekteverzekering zwaar onder druk. Tegelijkertijd worden er voor belangrijke medische noden geen of onvoldoende geneesmiddelen (zoals nieuwe antibiotica) ontwikkeld. Kom op tegen Kanker, Test Aankoop en Dokters van de Wereld kaarten de problematiek vandaag aan op een symposium in het federaal parlement. Ze formuleren er tien aanbevelingen rond de toegankelijkheid en betaalbaarheid van medische behandelingen voor de volgende regering.

Lees verder

'Citizens for Science in Pesticide Regulation' is een nieuwe internationale coalitie die opkomt voor een betere bescherming tegen pesticiden. Kom op tegen Kanker heeft zich aangesloten bij deze coalitie en onderschrijft haar Manifest.
U leest hier het Manifest (pdf-Engels).

Lees verder

Vandaag worden patiënten tijdens een ziekenhuisopname meestal goed omringd, maar eenmaal thuis moeten ze nog vaak zelf uitzoeken waar ze terechtkunnen voor vragen of hulp.

Er is nood aan betere transmurale zorg: een zorgproces waar de zorg van het ziekenhuis naadloos aansluit op de thuiszorg en omgekeerd. Daarom brengt Kom op tegen Kanker op donderdag 6 december professionals rond transmurale zorg uit heel Vlaanderen samen om inspiratie en ervaringen hierrond uit te wisselen en te leren van elkaar.

Lees verder

Minister Kris Peeters maakt komaf met duurdere verzekeringen voor mensen die ooit ziek waren of kampen met een aandoening  onder controle..

Lees verder

Op de internationale ouderendag, 1 oktober, vraagt Kom op tegen Kanker in zijn nieuwste onderzoeksrapport 'Zeventigplussers met kanker' om bijkomende inspanningen van de zorgverstrekkers.

Lees verder

Vanaf 1 januari 2019 hebben ook zieke kleuters jonger dan 5 jaar recht op tijdelijk onderwijs aan huis (TOAH).

Lees verder

Poetshulpen, huishoudhulpen en verzorgenden hebben ook recht op een rookvrije werkplek. Daarom wil deze campagne passief roken op hun werkplek bespreekbaar maken.
De dienstenchequebedrijven en de diensten voor gezinszorg engageren zich om hun medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van passief roken.
 

Lees verder

Kom op tegen Kanker ondertekende vandaag het charter van de asbestcampagne van Fedris en Constructiv. De campagne richt zich zowel naar de burger als naar de werknemer die met asbest geconfronteerd wordt. Meer info op www.alertvoorasbest.be. De sensibiliseringscampagne loopt tot eind 2019.

Lees verder

De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker verkochten 332.510 azalea’s tijdens het voorbije Plantjesweekend.
 

Lees verder

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block bereikte vandaag een akkoord over de invoering van neutrale verpakking voor roltabak en sigaretten.

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!