Nieuws

De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker verkochten 332.510 azalea’s tijdens het voorbije Plantjesweekend. Dat zijn er ruim 7000 meer dan vorig jaar. Met de actie zamelde Kom op tegen Kanker 2.327.570 euro in. Dat geld zal het investeren in verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten.
Hier bekijk je de FOTO's.

Lees verder

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block bereikte vandaag een akkoord over de invoering van neutrale verpakking voor roltabak en sigaretten.

Lees verder

Wie kanker heeft (gehad), botst vaak op hoge bijpremies of een ontstellende ‘neen’ bij het aanvragen van een schuldsaldoverzekering. Een motivering voor die beslissing krijgt de kandidaat-verzekeraar niet altijd.

Lees verder

Tot nu toe werd iedereen tussen 55 en 74 jaar om de twee jaar uitgenodigd om zich op dikkedarmkanker te laten testen. Op voorstel van Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, is de doelgroep van het Vlaamse bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker met twee geboortejaren uitgebreid. Vanaf dit jaar worden ook de 53- en 54-jarigen uitgenodigd.

 

Lees verder

De onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Gent heeft in samenwerking met de afdeling geriatrie van het UZ Gent een zorgprogramma voor de laatste levensdagen in de geriatrie ontwikkeld.

Lees verder

Voetbalclub Cercle Brugge maakt zijn stadion voortaan rookvrij. Cercle Brugge geeft met de maatregel gehoor aan de stem van zijn supporters.

Lees verder

OPINIESTUK in 'De Standaard' van 29 juni 2018

Antwoord op ‘Coalitiepartners roken elkaar uit’ (DS 28 juni)
Marc Michils, directeur Kom op tegen Kanker en Stefaan Hendrickx, stafmedewerker Vlaams Instituut Gezond Leven

 

Beste politici, kan het deze maal zonder koehandel?

Ja, alle mensen die vechten tegen kanker zijn ongerust en verontwaardigd, bijzonder verontwaardigd bij het lezen van het artikel “Coalitiepartners roken elkaar uit”. Een bijzonder effectieve maatregel, de invoering van neutrale sigarettenpakjes, dreigt er niet te komen omdat het onderwerp is van koppelingen en politieke manoeuvres. Stel u voor: alle regeringspartijen zijn het over deze maatregel eens, maar ze dreigen de maatregel toch niet goed te keuren. Tenzij. Tenzij, het gezond verstand bij de politici alsnog zou zegevieren. Vandaar deze noodkreet. Dierbare, lieve politici, zeg dat het niet waar is.

Lees verder

De coalitie EDC-Free Europe, waarvan Kom op tegen Kanker campagnepartner is, stelt dat de EU haar bevolking en milieu moet beschermen tegen alle schade door hormoonverstorende stoffen (EDC's).

Lees verder

Mannen met borstkanker krijgen niet dezelfde terugbetaling voor hun medische behandeling als vrouwen.

Lees verder

Kom op tegen Kanker organiseert het eerste congres in Vlaanderen over de problematieken van jongeren en jongvolwassenen met kanker.

 

Lees verder

Pagina's

Abonneren op Nieuws

Help mee

Doe een gift!