24ste editie Plantjesweekend: 332.510 azalea’s!

16 september 2018

De vrijwilligers van Kom op tegen Kanker verkochten 332.510 azalea’s tijdens het voorbije Plantjesweekend.
 

Dat zijn er ruim 7000 meer dan vorig jaar. Met de actie zamelde Kom op tegen Kanker 2.327.570 euro in. Dat geld zal het investeren in verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten.

‘Dit schitterende resultaat hebben we te danken aan de vele gulle kopers, maar ook aan de duizenden verkopers. Zonder vrijwilligers zou er geen Plantjesweekend zijn’, bedankt algemeen directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.


Je kon er het voorbije weekend niet naast kijken: de duizenden vrijwilligers voor Kom op tegen Kanker die aan winkels, op markten, aan huis of in bedrijven azalea’s verkochten ten voordele van de strijd tegen kanker. 339 comités kwamen in actie. 332.510 plantjes gingen de deur uit, goed voor 2.327.570 euro.

De opbrengst van de plantjesverkoop gaat naar verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten. Marc Michils legt uit: ‘Met het ingezamelde geld kunnen we activiteiten voor kinderen en jongeren met kanker organiseren. We kunnen er onze Kankerlijn en de zorgvrijwilligers in meer dan 45 ziekenhuizen mee actief houden. Een deel van de opbrengst gaat ook naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.’

www.plantjesweekend.be
 

Help mee

Doe een gift!