Onze organisatie

Kom op tegen Kanker is een niet-gouvernementele organisatie die opkomt voor het recht van patiënten op de beste behandeling en zorg, en het recht van mensen op een gezonde leefomgeving.

Het doet dat door zorgprojecten op te zetten of financieel te ondersteunen, steun aan wetenschappelijk onderzoek, beleidsbeïnvloeding en informatie en preventie.
Het geld om deze activiteiten op te zetten en te ondersteunen, komt van giften, acties en legaten.

Lees hier het TOEKOMSTPLAN 2017-2021 van Kom op tegen Kanker.

Missie

Kom op tegen Kanker wil als niet-gouvernementele organisatie de voortrekker en het aanspreekpunt zijn in de strijd tegen kanker in de Vlaamse Gemeenschap.

Die strijd voert Kom op tegen Kanker niet alleen, maar samen met velen. 
Wat doet Kom op tegen Kanker? Kijk en lees het hier!
Samen komen we op voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen met kanker, mensen die kanker hebben gehad en hun naaste omgeving.

Bestuursorganen

Kom op tegen Kanker is zowel een vzw als een stichting van openbaar nut, de son Kom op tegen Kanker. Voorzitter is Jean-Jacques Cassiman, Frank Deboosere is campagneleider en Marc Michils algemeen directeur.

Met het oog op een optimaal systeem van goed bestuur, gebaseerd op een ondubbelzinnige en transparante verdeling van bevoegdheden, werd de bestuursstructuur in 2013 aangepast. Ontdek deze structuur

Bij Kom op tegen Kanker werken

Kom op tegen Kanker is geregeld op zoek naar gemotiveerde medewerkers om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. 

Bekijk de openstaande functies

Help mee

Doe een gift!