Recht op psychosociale zorg

 

 


 

                                                          

 • Kom op tegen Kanker lanceerde in 2013 een campagne waarin het kankerpatiënten en hun naasten opriep om hun ervaringen te vertellen over het gesprek waarin hen SLECHT NIEUWS werd meegedeeld over hun ziekte of behandeling. Er waren meer dan 450 reacties. De getuigenissen werden verzameld in een onderzoeksrapport van Hans Neefs, Expert Kankerzorg (hans.neefs@komoptegenkanker.be), met aanbevelingen voor zorgverleners, beleidsmakers, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen om slechtnieuwsgesprekken beter te doen verlopen. De aanbevelingen werden ook vertaald in een folder met tips op maat van de zorgverleners.
  Bekijk de online folder: 'Slecht nieuws meedelen aan kankerpatiënten en hun naasten. Anbevelingen voor zorgverleners (2014)'
  of download de pdf.

  In navolging van de brochure Slecht nieuws meedelen aan kankerpatiënten en hun naasten. Aanbevelingen voor zorgverleners (2014) ontwikkelde het Cédric Hèle instituut in samenwerking met Kom op tegen Kanker een uitgave gericht op huisartsen en zorgverleners in de thuiszorg: 'Slechtnieuwsgesprekken met kankerpatiënten en zorgverleners in de thuiszorg (2018)'. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke context van de thuiszorg en de relatie van de zorgverlener met de patiënt. In augustus verschijnt ook een wegwijzer voor zorgverleners in de thuiszorg.
  Meer uitleg over de brochure en de wegwijzer vindt u hier. U kunt er de brochure en de wegwijzer ook downloaden.
   

                                                             

Is uw recht op psychosociale zorg geschonden? Neem dan zeker contact op met de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker. 

Naar 'Leven met en na kanker'.

Help mee

Doe een gift!