Groepsactiviteiten

Kom op tegen Kanker organiseert tal van groepsactiviteiten voor mensen met kanker.
Raadpleeg zeker ook onze agenda voor de praktische informatie.

 

Agenda van alle activiteiten

Op Allesoverkanker.be vindt u de AGENDA met alle activiteiten.

Lotgenotengroepen

U wilt graag in contact komen met lotgenoten om te praten over uw ziekte en alles wat erbij komt kijken?

U wilt graag horen hoe de lotgenoten omgaan met de ziekte?
Praten met lotgenoten kan deugd doen. Het kan individueel, maar ook in groep, tijdens infobijeenkomsten en praatgroepen. Lees er hier meer over


Kom op tegen Kanker ondersteunt zo’n 45 lotgenotengroepen over heel Vlaanderen.

Infosessies in ziekenhuizen

U wilt graag meer informatie krijgen over de behandeling, over nevenwerkingen zoals vermoeidheid? Veel ziekenhuizen organiseren infosessies. Er wordt informatie gegeven over kanker en de verschillende aspecten van de ziekte en de behandeling.
Voor de sessies in uw ziekenhuis, bekijkt u het best de agenda op Allesoverkanker.be.

Praatcafés

Een praatcafé is een bijeenkomst voor kankerpatiënten. Er worden specifieke thema’s aangesneden en er is ruimte voor lotgenotencontact. Ze worden georganiseerd door Kom op tegen Kanker, in samenwerking met zorginstanties.

Meer info en concrete data en locaties vindt u in de agenda op Allesoverkanker.be.
 

Koffiemomenten

Koffiemomenten worden georganiseerd door Kom op tegen Kanker, in samenwerking met zorginstanties. Bij een tas koffie of thee kunt u een informele babbel doen met vrijwilligers en lotgenoten.

U wilt graag deelnemen aan zo'n koffiemoment?
Waar en wanneer vindt u hier.

Workshop 'Look good, feel better'

U hebt door uw behandeling een grauwe teint, u verliest uw haar en wenkbrauwen, u hebt een vermoeide uitstraling. Dat is niet prettig, maar wel normaal. Kom op tegen Kanker organiseert voor u een workshop over verzorging en make-up, in samenwerking met ziekenhuizen. Het project heet ‘Look good, feel better’ want wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. Kankerpatiënten leren er in een kleine groep de basisprincipes van een goede huidverzorging en make-up, om zo nevenwerkingen van de behandeling enigszins op te vangen. Lees meer

Vakantie voor volwassenen

Door uw ziekte kunt u niet meer genieten van het gewone vakantieaanbod. Maar u wilt er wel graag even tussenuit? De batterijen opladen in een andere omgeving kan deugd doen. Voor u is er de midweekvakantie voor kankerpatiënten, georganiseerd door de ziekenfondsen in samenwerking met Kom op tegen Kanker. Concrete data en info vindt u op Allesoverkanker.be.

Ook andere organisaties bieden vakantieweken voor volwassenen aan. Alle info op Allesoverkanker.be.
 

Jongvolwassenen ontmoeten elkaar

U wilt graag met jongvolwassenen praten die net als u kanker hebben of hadden? Kom op tegen Kanker organiseert ontmoetingsdagen en een midweek aan zee voor jongvolwassenen.

Surf zeker ook naar kankercounteren.be!

Interesse? Lees er meer over

Vakantie voor kinderen

Elk kind wil graag met leeftijdsgenootjes op kamp gaan. Ook zieke kinderen. Maar omdat een scouts- of chirokamp tijdens de behandeling vaak onmogelijk is, organiseert Kom op tegen Kanker een kamp voor kinderen van 6 tot 17 jaar met kanker. Lees meer.

Broers en zussen van kankerpatiëntjes

'Brussen' zijn kinderen die een broer of een zus hebben/hadden met kanker. Zij worden vaak een beetje vergeten, ze staan vaak in de schaduw van hun zieke broer of zus. Kom op tegen Kanker zorgt ervoor dat ze extra aandacht krijgen en organiseert elk jaar een 'Brussendag' (voor brussen tussen 6 en 12 jaar) en een 'Brussenweekend' (voor brussen van 12 tot 18 jaar). Lees meer.

Gezinsdag

In 2015 kwam er een nieuw initiatief van Kom op tegen Kanker voor gezinnen met een kankerpatiëntje, jonger dan 6 jaar: de gezinsdag.

  • De eerste gezinsdag van Kom op tegen Kanker vond plaats in het Boudewijnpark in Brugge: 50 gezinnen genoten van een onbezorgde dag. Wat viel er te beleven? Een dolfijnen- en zeeleeuwenshow, een ballonnengoochelaar, leuke attracties, een schattenjacht en als aandenken een gezinsfoto met de dolfijnen.
  • In 2016 vond de gezinsdag plaats in Bobbejaanland in Lichtaart op zaterdag 21 mei.

 

Andere groepsactiviteiten

Info over andere groepsactiviteiten voor kankerpatiënten vindt u op Allesoverkanker.be.

Help mee

Doe een gift!